Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΝΑΤΟ. Τελικά η Ελλάδα συμφώνησε και σε τι ακριβώς;

Του Θράσου Ευτυχίδη

Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι Ελλάδα και Τουρκία αιτήθηκαν από κοινού και συμφώνησαν τελικά στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό. Βέβαια αναφέρουν την αρχική δήλωση του Πρωθυπουργού, ότι "οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα αφορά τα τουρκικά χωρικά ύδατα" αλλά τελικά πέραν των δηλώσεων φάινεται ότι τελικά συμφωνήσαμε.

Νωρίτερα χθες, ο Υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος, γνωστός και για τις κατά περιόδους φιλορωσικές του κορώνες, είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για την οποία μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση ούτε από το ΝΑΤΟ ούτε από το Υπουργείο Άμυνας.

Βέβαια συμφωνήσαμε και σε άλλα. Όπως η περαιτέρω ανάπτυξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη. Δηλαδή για να καταλάβω, συμφωνήσαμε να στείλουμε και εμείς "ξεκάθαρο μήνυμα" όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στη Ρωσία;  Αν ναι, να ενημερώσει η εληνική κυβέρνηση με τι δυνάμεις προτίθεται να συμμετάσχει στην πολυεθνική δύναμη;


Το επικίνδυνο δεν είναι μόνο ότι συμφωνούμε, το επικίνδυνο είναι ότι δεν αντιδρούμε και δεν εκφράζουμε την αντίδρασή μας και σε μια άκρως επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα ορολογία που χρησιμοποιείται από αξιωματούχους του ΝΑΤΟ και άλλων Ευρωπαϊκών κρατών.

Μόλις την Τρίτη είχαμε δήλωση του εκπροσώπου της γερμανικής καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ που ούτε λίγο ούτε πολύ μετατρέπει τα ελληνικά χωρικά ύδατα σε ύδατα του ΝΑΤΟ !!! χωρίς να υπάρξη καμία απολύτως αντίδραση από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Λέει ακριβώς η δήλωση:
"Πρόκειται πρώτα για τη βασική πεποίθηση, την οποία μοιράζονται η Γερμανία και η Τουρκία, ότι η τωρινή κατάσταση σε ύδατα του ΝΑΤΟ δεν είναι ανεκτή".

Την πρόταση για εμπλοκή του ΝΑΤΟ έχει χαιρετίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διά στόματος του Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος επανέλαβε ότι "τα δέκα χιλιόμετρα που χωρίζουν Ελλάδα και Τουρκία δεν μπορεί να είναι παράδεισος για διακινητές". Γενικά και αόριστα 10 χιλιόμετρα!!!

Την ορολογία αυτή έχει υιοθετήσει η Τουρκία στην προσπάθειά της να συνετίσει την Ρωσία για τις υποτιθέμενες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της. Πριν λίγες μέρες, ζήτησε από τη Ρωσία να δώσει εξηγήσεις στο ΝΑΤΟ!!! για υποτιθέμενη παράβαση από ρωσικό αεροσκάφος, για να πάρει την πληρωμένη απάντηση της Μόσχας, ότι στη διεθνή πρακτική δεν υπάρχει εναέριος χώρος του ΝΑΤΟ, υπάρχουν κυρίαρχα κράτη με εθνικούς εναέριους χώρους.

Είναι σαφές, ότι η χρήση δυνάμεων επιτήρησης και παρακολούθησης του ΝΑΤΟ, σε ελάχιστο βαθμό αφορούν το προσφυγικό. Είναι σαφές ότι η επιχειρούμενη επιτήρηση των συνόρων μας από δυνάμεις του ΝΑΤΟ, είναι άκρως επικίνδυνη για τε εθνικά μας συμφέροντα.

Η ανυπαρξία αντίδρασης από το Υπουργείο Εξωτερικών μας, προκαλεί ερωτηματικά που ελπίζουμε σύντομα να απαντηθούν.

bsgreeks.blogspot.com