Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ο Λαβρόβ στον Περσικό Κόλπο για Συρία και Πετρέλαιο.

ΜΟΣΧΑ, 01.02.2016
Για σύντομη περιοδεία (μέχρι της 3 Φεβρουαρίου) στις χώρες του Περσικού Κόλπου αναχωρεί σήμερα ο Σεργκέι Λαβρόβ, υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας. Ο κ. Λαβρόβ θα επισκεφθεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ομάν.

Στην πρωτεύουσα των ΗΑΕ, τον Λαβρόβ θα υποδεχθεί ο Πρίγκιπας Διάδοχος του Αμπου-Νταμπί, Μοχαμάντ Αλ Ναχαϊγιάν, ενώ θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών  Αμπντάλα Αλ Ναχαϊγιάν.

Στη Μασκάτε του Ομάν, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Προεδρεύοντα του Υπουργικού Συμβουλίου του Σουλτανάτου, Φαχντί Μπεν Μαχμούντ Αλ Σαίντ και τον Υπουργό Εξωτερικών του Σουλτανάτου, Γιουσέφ Μπεν Αλιαβί.

Θα υπογραφούν συμφωνίες για την κατάργηση βίζας για τους κατόχους διπλωματικών, ειδικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων.

Φυσικά, πέραν των τυπικών, στην ατζέντα των συνομιλιών έχουν τεθεί τα θέματα του διακανονισμού της κρίσης στη Συρία, αλλά και του πετρελαίου.

Στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, επισημαίνεται η θετική στάση των ΗΑΕ και του Ομάν, απέναντι στις πρωτοβουλίες που παίρνει η Ρωσία στα πλαίσια του ΟΗΕ. Στίς άτυπες συνομιλίες που έχουν ξεκινήσει στη Γενεύη μεταξύ των Σύριων εμπλεκόμενων, η κατάσταση παραμένει θολή, μια που οι εκπρόσωποι της Συριακής αντιπολίτευσης δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε μεταξύ τους.

Στις επαφές που θα έχει ο Ρώσος ΥΠΕΞ, θα συζητηθεί και η κατάσταση στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου αλλά και η πρόταση που έχει υποβληθεί στον ΥΠΕΚ για μείωση της παραγωγής κατά 5%, στην προσπάθεια συγκράτησης των τιμών του.

Θα συζητηθούν μια σειρά κοινών αναπτυξιακών και επενδυτικών σχεδίων σε όλους τους τομείς, στην ενέργεια, στη μεταλλουργία, στον τουρισμό.

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στο Ρωσικό Σχέδιο Συλλογικής Ασφάλειας για τις χώρες του Περσικού Κόλπου.

bsgreeks.blogspot.com
με πληροφορίες από http://tass.ru