Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

H άλλη όψη της Ευρώπης



Τι μεγάλη δυνατότητα εμφανίσθηκε στην Ευρώπη για να επιδείξει τα επιτεύματά της! Και όλα αυτά χάρη στους πρόσφυγες. Αυτοί μας επέτρεψεν να κατανοήσουμε, ποιοί είμαστε πραγματικά. Τώρα, εμείς οι πλέον εξασφαλισμένοι πολίτες του κόσμου, θα πρέπει να αποφασίσουμε, ποιοί θέλουμε να είμαστε και πως θέλουμε να βλέπουμε τους γείτονές μας.

Ας αρχίσουμε από τη Δανία. Είναι μια χώρα, στην οποία όλοι θα θέλαμε να ζούμε. Ήταν αυτή, η πρώτη που κατάργησε τη δουλεία, ήταν αυτή που πρώτη διακήρυξε την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών. Η Δανική αντίσταση εναντίον των γερμανών κατακτητών κατά την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου έφτασε σε ειδικά επίπεδα. Είναι ένας παράδεισος, όπου τηρούνται τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Τώρα στη Δανία, εξετάζουν το ενδεχόμενο στέρησης από τους πρόσφυγες της πενιχρής τους ιδιοκτησίας, ως αντιστάθμισμα για τις ζημιές που έχουν προκαλέσει. Μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση, μπορούμε να συμβουλεύσουμε τους πολίτες της Δανίας και τους πολιτικούς ηγέτες τους, να πάρουν από τους πρόσφυγες τα χρυσά τους δόντια. Αυτοί (πολίτες της Συρίας, του Ιράκ κλπ) συνήθως έχουν τεχνικές οδοντοστοιχίες από αυτό το υλικό. Και αυτό δεν θα είναι καθόλου ανακάληψη. Στην Ευρώπη με αυτό τον τρόπο, ήδη φερθήκαμε στους εβραίους.

Στο σταθμό της γερμανικής πόλης Κολωνίας, υπήρξαν μαζικές επιθέσεις κατά των γυναικών που διαπράχθηκαν προφανώς, από οργανωμένες ομάδες ανδρών με αραβική εμφάνιση. Ειπώθηκαν πολλές εκδοχές για τα κίνητρα αυτής της πράξης, συμπεριλαμβανομένου και του φυλετικού μίσους. Οι λευκοί και ανεκτικοί, δηλαδή οι θετικοί Ευρωπαίοι, πιστεύουν ότι, όπως πάντα, το πρόβλημα βρίσκεται στην εκπαίδευση. Δηλαδή οι γυναίκες, που δέχθηκαν επίθεση, θα πρέπει να περιμένουν καμιά εικοσαριά χρόνια, για να επιστρέψουν στο σταθμό και να είναι σίγουρες, ότι τίποτε άσχημο δε θα τους συμβεί. Ο Υπουργός Εσωτερικών της ΟΔΓ πρότεινε την απέλαση των προσφύγων, που είναι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις εναντίον των γερμανίδων. Ενδιαφέρον, που;  Οι γυναίκες κάτοικοι της Κολωνίας, θα πρέπει να γνωρίζουν, που μπορούν να πηγαίνουν. Και επίσης θα πρέπει να αποφασισισθεί, τι θα κάνουν με τους άλλους άνδρες, που δεν ήταν στο σταθμό της Κολωνίας, αλλά επίσης επιτίθενται σε γυναίκες. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε, είναι η δικαιοσύνη επιλεκτική ή ίδια για όλους.



Το κύριο ζήτημα είναι, πώς θα λυθεί το πρόβλημα, με το οποίο είναι αντιμέτωπες σήμερα όλες οι χώρες της Ευρώπης. Μια γυναίκα δεν μπορεί να περπατήσει στο δρόμο με κοντή φούστα στις εννέα το πρωί. Από πίσω θα ακούσει να της φωνάζουν ύβρεις ή να τις κάνουν απευθείας προτάσεις. Έχουμε κάνει πολλά, αλλά με αυτούς τους άγριους πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε όπως τους αξίζει. Αυτό είναι Δημοκρατικό.

Horhe M. Reverte 

              
bsgreeks.blogspot.com 
αναδημοσίευση από elpais.com