Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Βίντεο ασκήσεων του Ιρανικού ναυτικού κοντά σε εμπορικό πλοίο και αμερικανικό αεροπλανοφόρο. (βίντεο)

Ουάσιγκτον 10 Ιανουαρίου 2016

Το γραφείο τύπου του Αμερικανικού πολεμικού Ναυτικού, έδοσε σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο απεικονίζονται εκπαιδευτικές βολές του ναυτικού του Ιράν, σε κοντινή απόσταση από εμπορικό πλοίο και το αεροπλανοφόρο "Harry Trouman". Η αμερικανική διοίκηση λέει ότι η άσκηση αυτή πραγματοποιήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου στα στενά του Ορμούζ.
Το αεροπλανοφόρο "Harry Trouman"

Στο 45 δευτερολέπτων βίντεο απεικονίζονται ταχύπλοα να εκτοξεύουν πυραύλους σε πλοίο που μοιάζει με πετρελαιοφόρο τάνκερ. Οι αμερικανοί λένε ότι το ασπρόμαυρο βίντεο, τραβήχθηκε από ελικόπτερο Seahawk που απογειώθηκε από το αεροπλανοφόρο.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, οι αμερικανοί είχαν ανακοινώσει ότι το ιρανικό ναυτικό εκτέλεσε άσκηση με εκτόξευση πυραύλων από ταχύπλοα, σε απόσταση 1,4 χλμ από το αεροπλανοφόρο που συνόδευε το αντιτορπιλικό Μπάκλι και γαλλική φρεγάτα. Τα τρία σκάφη έπλεαν σε διεθνή ύδατα, και ενημερώθηκαν από το Ιρανικό ναυτικό 10 λεπτά νωρίτερα από ασύρματο να μην αλλάξουν την πορεία τους. Οι αμερικανοί θεώρησαν τη συγκεκριμένη άσκηση ως προβοκατόρικη ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή. Αναγνωρίζουν ότι οι βολές του Ιρανικού ναυτικού δεν έγιναν προς την κατεύθυνση των πλοίων.

bsgreeks.blogspot.com
με πληροφορίες από Accociated Press