Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Αλλάζει ονομασία η Κομσομόλσκαγια Πράβντα στην Ουκρανία λόγω του νόμου για την αποκομμουνιστικοποίηση.

Κίεβο 11 Ιανουαρίου 2016

Τεύχος με την παλιά ονομασία
Αλλάζει ονομασία η Κομσομόλσκαγια Πράβντα στην Ουκρανία στα πλαίσια του νόμου για την αποκομμουνιστικοποίηση. Στο εξής θα ονομάζεται "ΚΠ στην Ουκρανία". Αυτό ανακοινώνεται στον ιστότοπο της εφημερίδας στο διαδίκτυο.

"Στο εξής ονομαζόμαστε "ΚΠ" στην Ουκρανία". Σε αυτό το βήμα εξαναγκάσθηκε να καταφύγει ο εκδότης της εφημερίδας στα πλαίσια του Νόμου για την αποκομμουνιστικοποίηση αλλά και την αδιαφορία του Υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας που δεν έλαβε υπόψιν του το γεγονός, ότι η Ουκρανική έκδοση, που υπάρχει ήδη 19 χρόνια, "ποτέ δεν ήταν όργανο της Κεντρικής Επιτροπής της Λενινιστικής Κομσομόλ, ενώ αποτελεί μια από τις πρώτες σε κυκλοφορία εφημερίδες", αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Το σημερινό τεύχος
Η εκδότης της εφημερίδας Οκσάνα Μπογντάνοβα ανακοίνωσε, ότι η εφημερίδα εκδίδεται σε πάνω από 50 χώρες, μεταξύ των οποίων και χώρες που έχουν περάσει διαδικασία αποκομμουνιστικοποίησης, "και μόνο στην Ουκρανία ο νόμος επέβαλε αλλαγή ονομασίας σε μια εφημερίδα με 90
χρόνια ιστορίας".

Η εκδότης είπε, ότι η μορφή της έκδοσης δεν θ αλλάξει. Στην ηλεκτρονική μορφή πάντως και σήμερα διατηρείται η παλιά ονομασία.

* Ο νόμος που έχει υπογράψει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας απαγορεύει χρήση κομμουνιστικών και φασιστικών ονομασιών και συμβόλων.

bsgreeks.blogspot.com