Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Επιστολή Ιβάν Σαββίδη προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο

Από τα παραλειπόμενα, αλλά σημαντικά της επίσκεψης του κ. Παυλόπουλου στη Μόσχα. Κατά τη συνάντηση που είχε με την ομογένεια της Μόσχας, του επιδόθηκε επιστολή του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Εθνικο - πολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας κ. Ιβάν Σαββίδη. Σύμφωνα με την επιστολή, οι Έλληνες της Ρωσίας είναι έτοιμοι να συμβάλουν οικονομικά στην υλοποίηση του "σταυρωτού έτους" (έτους της Ελλάδας στη Ρωσία και της Ρωσίας στην Ελλάδα).

Παραθέτουμε το κείμενο της επιστολής:

"Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,

Εξ ονόματος των Ελλήνων της Ρωσίας και εμού προσωπικά, θα ήθελα να σας εκφράσω την εκτίμησή μου και να σας ευχαριστήσω για την τιμή, να συναντηθείτε με εκπροσώπους της ελληνικής διασποράς της Ρωσίας.
Σε σχέση με το ότι, το 2016 σχεδιάζεται η πραγματοποίηση μιας σειράς πολιτιστικών - μορφωτικών ενεργειών και εκδηλώσεων στα πλαίσια του έτους Ρωσίας - Ελλάδας, αλλά και λαμβάνοντας υπ όψιν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, η Ομοσπονδιακή Εθνικο - πολιτιστική Αυτονομία των Ελλήνων της Ρωσίας, εκφράζει την ετοιμότητά της να δώσει πλήρη οικονομική στήριξη για την πραγματοποίηση του "σταυρωτού έτους", που έχει καθορισθεί από τις χώρες μας.

Επιτρέψτε μου να Σας πληροφορήσω Κύριε Πρόεδρε, ότι η ΟΕΠΑ των Ελλήνων της Ρωσίας, έχει σχεδιάσει ήδη μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν την στήριξη στο επίπεδο του ρωσικού κράτους. Ειδικότερα, στην Σεβαστόπολη θα ανεγερθεί μνημείο για τους στρατιώτες της Ελληνικής Λεγεώνας - που συμμετείχαν στον Κριμαϊκό Πόλεμο 1853 - 1856, ενώ προγραμματίζεται και η παραγωγή ταινίας
μεγάλου μήκους για τον εξαίρετο ρωσο - έλληνα πολιτικό Ιωάννη Καποδίστρια. Έχουμε τη βεβαιότητα, ότι η υλοποίηση των ανωτέρω σχεδίων, θα εξυπηραιτήσει την περαιτέρω εμβάθυνση της
ελληνορωσικής φιλίας και θα εκλαϊκεύσει [προωθήσει] τη μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά του ελληνικού λαού.
Είμαστε έτοιμοι, να συζητήσουμε τη συμμετοχή της ΟΕΠΑ των Ελλήνων της Ρωσίας και σε άλλες σημαντικές εκδηλώσεις και ενέργειες του "σταυρωτού έτους"

Μετά βαθυτάτου σεβασμού

Ο Πρόεδρος της ΟΕΠΑ Ελληνών της Ρωσίας
Συντονιστής ΣΑΕ - Περιφέρειας χωρών πρώην ΕΣΣΔ

Ιβάν Σαββίδης"