Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

BILD: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να κλείσει εντελώς τα σύνορα Ελλάδας - FYROM

Η Γερμανία, η Αυστρία καθώς και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εργάζονται επάνω σε σχέδιο που προβλέπει το ολοκληρωτικό κλείσιμο των συνόρων μεταξύ Ελλάδας και FYROM για τους πρόσφυγες. Αυτό γράφει σήμερα η Bild με πηγές σε Βιένη και το Βερολίνο.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει, ότι τόσο η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, όσο και ο αυστριακός Πρόεδρος Φαύμαν δέχονται ισχυρότατες πιέσεις από την κοινή γνώμη των χωρών τους, λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων που έχει συρρεύσει  στις χώρες τους. Ειδικότερα γράφει, ότι η κα Μέρκελ θα ήταν ευτυχισμένη να κλείσει τα γερμανικά σύνορα, αλλά το παράδειγμά της θα ακολουθούσαν και οι άλλες χώρες της Ε.Ε., κάτι που θα σήμαινε πρακτικά το τέλος της ζώνης Σένγκεν.

Στην Ελλάδα οι πρόσφυγες φτάνουν από την Τουρκία. Η Τουρκία μέχρι τώρα δεν καταβάλει καμία προσπάθεια να μειώσει τις μεταναστευτικές ροές σημειώνει η Bild. Ακριβώς γι αυτό το λόγο η Ελλάδα μαζί με τη FYROM που έχουν το ρόλο του συνοριοφύλακα της Ε.Ε. - θα πρέπει να κλείσουν οριστικά τα σύνορά τους, από το Μάρτιο σύμφωνα με τους συντάκτες του σχεδίου. Με αυτό τον τρόπο και η κυβέρνηση της Αθήνας θα μπορεί να ελπίζει σε προνομιακή μεταχείριση ως προς την εξυπηρέτηση του χρέους, από τις Βρυξέλλες, αναμένουν στην Ε.Ε.

Η Bild δεν αναφέρει σε ποιό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες επί του σχεδίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της FRONTEX, ο συνολικός αριθμός προσφύγων που έχουν εισέλθει στην Ε.Ε., ξεπερνά τα 1,2 εκατ.

bsgreeks.blogspot.com
με πληροφορίες από tass.ru