Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ουκρανία: Σταματάει η λειτουργία της Αεροπορικής Κοινοπραξίας ANTONOV

Κίεβο 27.01.2016

Η παγκοσμίως γνωστή αεροπορική κοινοπραξία ΑΝΤΟΝΟΒ, που έβγαζε τα μεγαλύτερα στον κόσμο αεροπλάνα ΑΝ-124 και ΑΝ-225, σταματάει τη λειτουργία της και μπαίνει σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Η κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση για την εκκαθάριση της Κρατικής Αεροπορικής Βιομηχανικής Κοινοπραξίας ΑΝΤΟΝΟΒ, λόγω της απουσίας εταίρων στην Κοινοπραξία. Οι τρείς εταιρείες που αποτελούσαν την ΑΝΤΟΝΟΒ, αποχώρησαν από την Κοινοπραξία στο διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2015 πάλι με κυβερνητικές αποφάσεις και μπήκαν στη νέα Κρατική Κοινοπραξία "ΟΥΚΡΑΜΠΑΡΟΝΠΡΟΜ" (Ουκρανική Αμυντική Βιομηχανία).

Υπενθυμίζουμε ότι στην Κοινοπραξία παλαιότερα συμμετείχαν η ίδια η ΑΝΤΟΝΟΒ, η Κρατική Αεροπορική Βιομηχανική Εταιρεία του Χαρκόβου και το "Εργοστάσιο 410 ΓΑ" του Κιέβου. Επίσης, ότι από τις 14 Σεπτεμβρίου του 2015, η ΑΝΤΟΝΟΒ αποχώρησε από τη σύνθεση της Ρωσο-Ουκρανικής μεικτής επιχείρησης ΑΝΤΟΝΟΒ Α.Ε. που επεξεργαζόταν τα σχέδια μιας σειράς νέων αεροσκαφών.

Πρακτικά η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της, οδήγησε στην de jure διάλυση της Κοινοπραξίας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε ήδη εντολή στο Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης για σύσταση εκκαθαριστικής επιτροπής και εκκαθάριση της εταιρείας.

bsgreeks.blogspot.com
με πληροφορίεα από cencor.net.ua