Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Ουκρανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης. Δείπνο για την 24η Επέτειο Ανεξαρτησίας της χώρας.

Θεσσαλονίκη, 30 Αυγούστου 2015

Έστω και με μια μικρή καθυστέρηση το Ουκρανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης και η Ουκρανική Κοινότητα της πόλης μας, γιόρτασαν σήμερα την 24η Επέτειο της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία του Προξένου κ. Ολεξάντρ Βορόνιν, παρατέθηκε δείπνο προς τα μέλη της Ουκρανικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και λίγους Έλληνες φίλους του Προξενείου στην αίθουσα δεξιώσεων «Παράδεισος» στο Φίλυρο.




Σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους προσκεκλημένους, ο Πρόξενος κ. Βορόνιν αναφέρθηκε στους δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες και τους λαούς τους. Τόνισε την ιδιαίτερη συμβολή της Ουκρανικής Κοινότητας, που αποτελεί μια γέφυρα φιλίας και συνεργασίας.

Αναφέρθηκε στην Ελληνική κρίση, αλλά και στα προβλήματα – εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στην Νοτιοανατολική Ουκρανία, ευχόμενος το μέγιστο αγαθό για τους λαούς των δύο χωρών, Ειρήνη.

«Η σημερινή επέτειος είναι μια ευκαιρία για να εκτιμήσουμε το αγαθό της ελευθερίας που απολαμβάνουμε αλλά και για να θυμηθούμε, όλους αυτούς που θυσιάστηκαν γι αυτό».


                                                                                                                     Bsgreeks.blogspot.com