Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΟΧΙ για την Ελλάδα και τους Έλληνες. ΟΧΙ για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

του Θράσου Ευτυχίδη

Αγαπητοί φίλες και φίλοι. Θεώρησα χρήσιμο σήμερα, μετά και το χθεσινό συνεχιζόμενο κύμα εκβιασμών να τοποθετηθώ δημόσια και ξεκαθαρίσω τη θέση μου υπέρ του ΟΧΙ καταδεικνύοντας παράλληλα τον  παραλογισμό όσων μας καλούν να ψηφίσουμε ΝΑΙ.

Το ερώτημα που τίθεται ξεκάθαρα και σαφέστατα στο δημοψήφισμα είναι, αν συμφωνώ ή όχι με την τελεσιγραφική πρόταση που παραδόθηκε στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα το απόγευμα της Παρασκευής 26.06.2015.

Κάθισα λοιπόν και έκανα το αυτονόητο, διάβασα την πρόταση. Αποτελεί στην κυριολεξία μια πρόταση αυτοκτονίας για το λαό μας. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από αυτήν την Ευρώπη. Αφού διάβασα λοιπόν την πρόταση, αυτονόητα αποφάσισα να ψηφίσω ΟΧΙ.

Το Σάββατο 27.06.2015 παρακολούθησα τη διαδικασία στη Βουλή όπου σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγορούσε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της ενώ ταυτόχρονα τοποθετούνταν υπέρ του ΝΑΙ.
Οι κατηγορίες πολλές και διάφορες από αστείες έως πραγματικά πολύ σοβαρές.

Κατηγορεί η αντιπολίτευση την κυβέρνηση ότι το Δημοψήφισμα είναι αντισυνταγματικό γιατί λέει ότι η νέα συμφωνία δεν αποτελεί Εθνικό θέμα αλλά δημοσιονομικό ζήτημα. Θεωρεί λοιπόν η αντιπολίτευση ότι η οριστική απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας, η απώλεια των δικαιωμάτων ενός ολόκληρου λαού δεν είναι τίποτε άλλο από ένα δημοσιονομικό ζήτημα. Αστείο ως επιχείρημα και ως σκέψη αν αναλογισθεί κανείς τις επιπτώσεις αυτής της νέας συμφωνίας στη χώρα και στο λαό.

Κατηγορεί η αντιπολίτευση την κυβέρνηση, ότι προσπαθεί να υποκλέψει την ψήφο του λαού θέτοντας ερώτημα όπου η αυτονόητη απάντηση είναι ΟΧΙ. Έστω ότι είναι έτσι. Εγώ ο μειωμένων διανοητικών δυνατοτήτων απλός πολίτης τι πρέπει να σκεφτώ για κάποιον που απαντάει σε ένα τέτοιο ερώτημα αντίθετα;

Κατηγορεί η αντιπολίτευση την κυβέρνηση, ότι το πραγματικό ερώτημα που μπαίνει είναι «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη;», «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ΕΥΡΩ». Ξαναδιαβάζω ο χαζός το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Είναι σαφές, καλούμε να απαντήσω σε συγκεκριμένη ερώτηση. Ειλικρινά, δεν έχω συναντήσει κάποιον στο δρόμο που να τον ρωτήσω «τι κάνεις;» και να μου απαντήσει «οκτώ παρά τέταρτο»!!!

Κατηγορεί η αντιπολίτευση την κυβέρνηση ότι «συμμαχεί»!!! με την Χρυσή Αυγή. Κατηγορούν αυτοί που εξέθρεψαν το συστημικό φασισμό διαμέσου των μνημονίων, αλλά και της εξαθλίωσης ενός ολόκληρου λαού. Οποία υποκρισία να απαγγέλει τέτοιου είδους κατηγορίες ένα κόμμα με Αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τον Γεωργιάδη και το Βορίδη. Αυτό το υπερευαίσθητο στο φασισμό σύγχρονο «ΠΑ.ΣΟ.Κ.», δεν έτυχε να τους παρατηρήσει σε κάποιο Υπουργικό Συμβούλιο που κάθονταν μέχρι χθες μαζί τους;

Κατηγορεί η αντιπολίτευση την κυβέρνηση ότι κάνει δημοψήφισμα θέτοντας στη κρίση του ελληνικού λαού μία πρόταση που έχει αποσυρθεί. Και φυσικά δεν μπορεί να υφίσταται μια πρόταση όταν η διαδικασία διαπραγμάτευσης έχει σταματήσει. Αν όμως αύριο ξανακαθίσουμε στο ίδιο τραπέζι δεν θα είναι ίδια πάλι η πρόταση; Όχι λέει ο Γιούνκερ και με μια πρωτόγνωρη ακόμη και για το ήθος και τις πολιτικές πρακτικές αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης πράξη, μας παραπέμπει να διαβάσουμε το κείμενο της τελικής, (σύμφωνα με αυτόν) συμφωνίας όπου οι διαφορές είναι τεράστιες … μειώνει το ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία στο 13%!!!  Επιτέλους ησύχασα. Όπως γνωρίζετε ο μέσος Έλληνας κοιμάται τρία βράδια τη βδομάδα σε ξενοδοχείο!!! Ποιόν νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;

Κατηγορεί η αριστερά της αριστεράς, και αναφέρομαι στο ΚΚΕ την κυβέρνηση ότι κατέθεσε ίδιες σχεδόν προτάσεις με αυτές των δανειστών και ότι ο λαός θα πρέπει να απαντήσει ΟΧΙ και στους δύο, ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Έχει δίκιο το ΚΚΕ στη βάση της πολιτικο-ιδεολογικής πλατφόρμας που λειτουργεί. Αλλά πραγματικά σε τι ακριβώς προσφέρει σ’ αυτή την κατεύθυνση που το ίδιο θέλει, να καλεί σε άκυρο; Πραγματικά εντυπωσιάζει η πολιτική εξέλιξη του, από την Αποχή του 1946, στο Άκυρο του 2015; Γιατί Σύντροφοι;

Αλλά και πάλι το να κατηγορείς είναι μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σου, στο κάτω – κάτω αντιπολίτευση είσαι. Δε μένουν εκεί. Τολμάνε να περιφέρονται στα συστημικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προβάλλοντας την ετοιμότητά τους να σώσουν για άλλη μια φορά την πατρίδα. Θεωρούν ότι ο ελληνικός λαός έχει απώλεια μνήμης. Θεωρούν ότι στο διάστημα αυτών των πέντε μηνών ξέπλεναν τις αμαρτίες τους και είναι έτοιμοι και πάλι να μας κάτσουν στο σβέρκο. Πλάκα κάνετε έτσι;

Αλλά και αυτά τα ΜΜΕ με τα τεράστια χρέη, που από καιρό λειτουργούν παράνομα, αφού σπέρνουν τον πανικό, μετά ανησυχούν για τις ουρές στα ΑΤΜ, στα βενζινάδικα και στα Σούπερ Μάρκετ. Προβάλλουν μια πλαστή εικόνα της χώρας. Δεν έδειξαν όμως όλα αυτά τα τελευταία χρόνια την ίδια ευαισθησία για τις ουρές των ανέργων για το επίδομα του ΟΑΕΔ ή ακόμη χειρότερα για τον εξευτελισμό που έχουν υποβάλλει χιλιάδες συμπολίτες που στήνονται σε ουρές για συσσίτια ή για μια σακούλα τρόφιμα.

Παρελαύνουν από τα πάνελ των ονομαζόμενων «ενημερωτικών» εκπομπών δεκάδες πολιτικών που μόλις χθες κρύβονταν για να σωθούν από την οργή του λαού. Έρχονται να μας πουν για την Πατρίδα. Αλλά πώς να εκτιμήσω ο έρμος το γνήσιο ενδιαφέρον για την πατρίδα μιας πολιτικού που έχει βγάλει κοντά στα 5 εκατ. σε τράπεζες του εξωτερικού; Προπαγάνδα της απελπισίας που θα είχε αναγκάσει τον Γκαίμπελς να κρεμάσει τα πτυχία του μπροστά στα ελληνικά κανάλια.

Χθές 29.06 είδαμε και κάτι πρωτόγνωρο και πρωτοφανές ακόμη και για τα πολιτικά ήθη αυτού του ετερόκλητου πλέον συνονθυλεύματος που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά σειρά όλοι οι αξιωματούχοι βγήκαν για να μας πουν ότι, θα ερμηνεύσουν το ΟΧΙ  ως όχι στη Ευρώπη και στο Ευρώ. Ειλικρινά θα διατηρήσω την αξιοπρέπεια και την κοσμιότητα της έκφρασής μου και δεν θα γράψω πως ερμηνεύω εγώ και εκατομμύρια άλλοι Έλληνες την πρόταση που μας κάνανε.

Προφανέστατα εγώ έχω το πρόβλημα. Μια ζωή ανάποδος.

Δεν πήγα να βγάλω χρήματα από ΑΤΜ, ούτε έβαλα βενζίνη με αποτέλεσμα σήμερα να μην έχω τίποτε από τα δυό. Αλλά ξέρετε κάτι … δε με πείραξε καθόλου. Άλλωστε αυτό είναι μια συνηθισμένη κατάσταση όχι μόνο για μένα, αλλά και για πάνω από το 50% του πληθυσμού της χώρας τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα για να καταλάβετε το μέγεθος της αντιδραστικότητας του χαρακτήρα μου επιχείρησα να πληρώσω τη δόση μου προς την εφορία.

Λες και αν χαθεί αύριο η Πατρίδα θα σωθούν αυτοί που έκαναν ανάληψη τα 600 ή και χίλια ευρώ και αυτοί που γέμισαν τα ρεζερβουάρ τους με βενζίνη…

Μετά από όλα αυτά, αναρωτιέστε ακόμη ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΟΧΙ;