Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ..!! Σκέψεις με αφορμή μια τελετή βράβευσης ...

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου με αφορμή τη βράβευση του Ιβάν Σαββίδη βρέθηκα στην Ιταλία στην απονομή των Διεθνών Βραβείων Giuzeppe Sciacca.

Ανάμεσα στους τιμηθέντες ήταν και οι οικογένειες των Ιταλών αεροπόρων και στρατιωτικών που σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερό τους κατέπεσε στο Αφγανιστάν. Από την ώρα της αναγγελίας της βράβευσης και για το διάστημα που απαιτούνταν για την απονομή οι περί τους 800 παρευρισκόμενους ήταν όρθιοι χειροκροτώντας και αποτίοντας τη δέουσα τιμή.
Ειλικρινά δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα που με κατέκλυσαν εκείνη τη στιγμή. Σκέφτηκα τη δική μας συμπεριφορά απέναντι σε όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για αυτή τη ρημαδοπατρίδα και ξεχάστηκαν από το επίσημο κράτος μας. Χειροκροτούσα και εγώ όρθιος νιώθοντας τη συγκίνηση της στιγμής αλλά παράλληλα και ντροπή και οργή για τη δική μας άθλια συμπεριφορά.

Στην τελετή και στα πλαίσια του έτους ιταλορωσικής φιλίας τιμήθηκαν και δύο ρώσοι πολίτες ... ο διάσημος γλύπτης και Πρόεδρος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρωσίας Ζουράμπ Τσερετέλι και ο Έλληνας Ιβάν Σαββίδης. Τη Δευτέρα έδωσα την είδηση για δημοσίευση. Θεώρησα ότι η βράβευση ενός Έλληνα αποτελεί σημαντική είδηση και ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή που η Πατρίδα παλεύει να σταθεί στα πόδια της. Φαίνεται πως έκανα λάθος .... H είδηση πνίγηκε. Φαίνεται πως τα "αγριοκούνελα της Λήμνου" και η κατάσταση του Χ ποδοσφαιριστή της Ψ ομάδας της Αγγλίας αποτελούν σημαντικότερες ειδήσεις για το Αθηναϊκό Πρακτορείο...
Iβάν Σαββίδης, Ζουράμπ Τσερετέλι και ο πρώην ΥΠΕΞ της Ρωσίας Ίγκορ Ιβανόβ στην τελετή βράβευσης .
Σκέφτηκα σε ποια χώρα και τι έχει προσφέρει αυτός ο άνθρωπος. Στην Ιταλία που τον τίμησε; Προφανέστατα όχι.
Αναρωτήθηκα πως η Ελλάδα έχει τιμήσει αυτό τον άνθρωπο; που βρέθηκε δίπλα της σε κάθε δύσκολη στιγμή χωρίς να επιδιώξει την προβολή.
Ποιός αληθινά γνωρίζει για το ποσό που παρέδωσε για τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο; Αν και ήταν το μεγαλύτερο δεν δημοσιεύτηκε πουθενά. Προβλήθηκαν η προσφορά 29.000 δολλαρίων των Ελλήνων της Αμερικής, η Χ εταιρεία που έχτισε δύο σπίτια και ο Ψ επιχειρηματίας που έδωσε πέντε χιλιάρικα ...
Ποιός σε αυτή τη χώρα γνωρίζει ότι χρηματοδότησε αποκλειστικά το μνημείο του Καποδίστρια στην Ελβετία επειδή το δικό μας Υπουργείο Εξωτερικών παρά την αρχική του δέσμευση αρνήθηκε στη συνέχεια; Ντράπηκε που η Ελλάδα θα μπορούσε να απουσιάζει από κάτι τέτοιο..
Ποιός σε αυτή τη χώρα γνωρίζει όλο το παρασκήνιο και το κόστος της κατ΄ ιδίαν συνάντησης Πούτιν - Παπανδρέου;
Τι να πρωτογράψει κανείς ... είναι τόσο πολλά...

Σκέφτηκα τι ευχαριστώ έχει ακούσει μέχρι τώρα; Προφανέστατα η παρέμβαση Υφυπουργού Εξωτερικών της χώρας μας!!! που παραμένει και σήμερα στην κυβέρνηση στο Ρωσικό ΥΠΕΞ, για αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια της Ενωμένης Ρωσίας εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο .. Ενοχλήθηκαν τα γομάρια από την συνέντευξή του για τη συνάντηση Πούτιν - Παπανδρέου στη Μόσχα ..

Δεν μπορείς πλέον να αισθανθείς κάτι άλλο ... ΝΤΡΟΠΗ και ΑΗΔΙΑ .,.
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ ...

                                                                                                         Θράσος Ευτυχίδης