Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Μαριούπολη. Ο Νέος Γενικός Πρόξενος κ. Δημήτρης Παπανδρέου αναστρέφει το αρνητικό κλίμα.

Αχτίδα φωτός για τον Ελληνισμό της Ουκρανίας αλλά και για τα συμφέροντα της Ελλάδας. Μέσα σε δύο μόλις μήνες ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Δημήτριος Παπανδρέου αναστρέφει την αρνητική εικόνα της Ελλάδας στην περιοχή, αναγεννώντας την ελπίδα.
Ο κ. Παπανδρέου που κλήθηκε να διορθώσει το λάθος της επιλογής Μαλλή, έχει να παρουσιάσει ήδη αξιοσημείωτη δραστηριότητα σε όλους τους τομείς.
Αποκατάσταση των σχέσεων με την Ομογένεια.
Επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη κινητικότητα, ο νέος Πρόξενος φαίνεται να έχει καταφέρει άμεσα την αποκατάσταση των σχέσεων με την Ομογένεια. "Μετά από τρία χρόνια οι Έλληνες της Ουκρανίας αισθάνονται και πάλι την πατρίδα δίπλα τους" τονίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας κα Αλεξάνδρα Προτσένκο Πιτσαχτζή. Μέσα σε δύο μήνες, ο νέος Πρόξενος επισκέφθηκε την έδρα της Ομοσπονδίας και συναντήθηκε με το Προεδρείο της, απευθύνθηκε σε στελέχη του Ελληνισμού της Ουκρανίας. Επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο και συναντήθηκε με τους δασκάλους της Ομογένειας. Το Ελληνικό Προξενείο συμμετέχει και πάλι στη ζωή των Ελλήνων της περιοχής και ο αεικίνητος κ. Παπανδρέου δεν περιορίζεται στις τυπικές συναντήσεις αλλά επιλέγει να επισκέπτεται τα ελληνικά χωριά της περιοχής και να βρίσκεται δίπλα σε κάθε ομογενή.
Αποκατάσταση των σχέσεων με την Τοπική Κοινωνία.
Αέρας δημιουργίας και αποτελεσματικότητας φυσάει αυτό τον καιρό στη Μαριούπολη. Η αίσθηση είναι ότι η Ελλάδα αποκτά και πάλι την κυρίαρχη θέση που της αρμόζει στην περιοχή. Ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας είναι ένας άνθρωπος που αξίζει να πιστέψεις και να εμπιστευτείς δηλώνουν τοπικοί αξιωματούχοι.
Προώθηση των Ελληνικών συμφερόντων.
Κινήσεις κλειδιά για την ελληνική επιχειρηματική διείσδυση έχουν πραγματοποιηθεί στους τελευταίους δύο μήνες.
Ο Γεν. Πρόξενος κ. Δημήτριος Παπανδρέου αναπτύσσει σειρά πρωτοβουλιών:
- Για την μόνιμη λειτουργία αεροπορικής σύνδεσης Μαριούπολης - Θεσσαλονίκης - Αθήνας
- Για την προώθηση της επιχειρηματικής και επενδυτικής Ελληνικής διείσδυσης στην περιοχή
- Για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας.
Μόνο την τελευταία εβδομάδα ο Γεν. Πρόξενος είχε σειρά επαφών με το Κυβερνείο του Ντονιέτσκ, το Εμπορικό και Οικονομικό Επιμελητήριο του Ντονιέτσκ, ισχυρούς επιχειρηματικούς κύκλους παρουσιάζοντας το πρόγραμμα προσέλκυσης επενδύσεων της χώρας μας.
Παράλληλα υπήρξαν συναντήσεις με Έλληνες επιχειρηματίες για την προώθηση και ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Ουκρανίας. Μάλιστα προωθείται η ιδέα για την πραγματοποίηση μεγάλης ελληνικής εμπορικής έκθεσης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε μια περίοδο δύσκολη για την Ελλάδα, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Βέβαια είναι η αρχή και υπάρχει ο ενθουσιασμός. Λένε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.. Δε μένει παρά να ευχηθούμε μια αντίστοιχη συνέχεια και την ευόδωση των προσπαθειών που καταβάλλονται.