Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Πολυτεχνείο 1973 - 2011. Ο αγώνας συνεχίζεται.

17 Νοεμβρίου σήμερα και όσοι θυμούνται (γιατί ξεχνάμε ως λαός) τιμούμε σήμερα τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.  38 χρόνια μετά τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ.
ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 
ΨΩΜΙ. Στην Ελλάδα του 1 εκατομμυρίου ανέργων. Δικαίωμα στην εργασία και στη ζωή στην Ελλάδα των ανέργων εφέδρων. Στην Ελλάδα που ξεπουλάει τους πολίτες της στο βωμό ενός χρέους που άλλοι δημιούργησαν και με περισσό θράσος χρέωσαν σε εμάς.
ΠΑΙΔΕΙΑ. Στην Ελλάδα που στο βωμό της εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων εκποιεί την ιστορία και τον πολιτισμό της. Στην Ελλάδα που δοσίλογοι πολιτικοί καταργούν το δικαίωμα στη μόρφωση. Στην Ελλάδα που ξεπουλά τα Πανεπιστήμιά της και καταργεί το Πανεπιστημιακό Άσυλο.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Στην κατεχόμενη από τα ξένα οικονομικά συμφέροντα Ελλάδα που επιβάλλουν βάναυσα τη θέλησή τους σε έναν εξουθενωμένο λαό.
Και ακόμη:
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. Η χώρα μας βρίσκεται υπό κατοχή. Τη μοίρα της καθορίζουν ξένοι και ντόπιοι συνεργάτες τους, που έχουν βάλει τη διαφύλαξη των προσωπικών τους συμφερόντων πάνω από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Σε μια χώρα που κυβερνάται σήμερα από ισχνές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες του 20%. Στην χώρα που ανέχεται σήμερα 38 χρόνια μετά να βλέπει να κάθονται σε κυβερνητικές - υπουργικές καρέκλες οι ομοϊδεάτες των συνταγματαρχών επειδή έτσι κάποιοι αποφάσισαν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε μια χώρα που το Σύνταγμα παραβιάζεται βάναυσα και καταπατούνται βασικά και θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Παλλαϊκό αίτημα στην Ελλάδα που την κρίση πληρώνουν οι φτωχοί και αδύναμοι. Στην Ελλάδα που 38 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο αναδιανέμει ανισομερώς τον εθνικό πλούτο σε λίγους επιβάλλοντας την ανέχεια στους πολλούς.  

Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα. Μέρα ευθύνης και περισυλλογής. Ευθύνης και Χρέους απέναντι στην ιστορία και τον πολιτισμό μας. ΧΡΕΟΥΣ απέναντι στην ΕΛΛΑΔΑ της καρδιάς μας και όχι σε αυτή που κάποιοι θέλουν να μας επιβάλλουν.

Σήμερα ας σπάσουμε τη σιωπή μας. Ας βγάλουμε ΣΗΜΑΙΕΣ στα μπαλκόνια μας. Ας δείξουμε όλοι μαζί ότι δεν πεθάναμε ως λαός. Σήμερα ας ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ !!!

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!