Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Εκδήλωση μνήμης. Σάντα 1921 - 2011. 90 χρόνια από την καταστροφή και τον ξεριζωμό.

Παναγία Σουμελά, Βέρμιο 4 Σεπτεμβρίου 2011

Η μνήμη των νεκρών και αδικοχαμένων θυμάτων της Σάντας του Πόντου, τιμήθηκε σήμερα σε Μνημόσυνο και ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο που βρίσκεται στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο.
Ο αδελφός του Ιβάν Σαββίδη Παύλος καταθέτει στεφάνι.

Τιμώμενο πρόσωπο της εφετινής εκδήλωσης μνήμης, ο ομογενής Βουλευτής της Κρατικής Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων κ. Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος λόγω ανειλημμένων κρατικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.
Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό η Πρόεδρος του Συλλόγου Σανταίων Θεσσαλονίκης (διοργανωτής της εκδήλωσης) κ. Βικτώρια Σαββίδου.
Ακολούθως ο συνεργάτης του κ. Ιβάν Σαββίδη, κ. Γεώργιος Γκορουβανίδης διάβασε το χαιρετισμό - μήνυμα του ομογενή βουλευτή.
"Όσο δύσκολο κι αν είναι, δεν πρέπει να αφήσουμε οι πληγές μας να κλέισουν.. για να μη σβήσουμε στο παρελθόν, για να μην εξοργιζόμαστε, για να θυμόμαστε και να μην ξεχνάμε, για να μπορούμε να πιστεύουμε και να μην επιτρέπουμε" αναφέρει ο Ιβάν Σαββίδης στο μήνυμα του.
Για την προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό, ο Ιβάν Σαββίδης τιμήθηκε με πλακέτα που παρέλαβε για λογαριασμό του, ο αδελφός του Παύλος Σαββίδης.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.

                                                                                                                                          Θράσος Ευτυχίδης