Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ιβάν Σαββίδης. Στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε όλα τα μέτωπα. Η νεολαία των Ελληνικών Κοινοτήτων της Παρευξείνιας ζώνης θα παρακολουθήσει τη Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία στο Φανάρι.

Μετά το πέρας της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά του Πόντου και κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε προς τους 650 προσκεκλημένους νέους και νέες από την Ελλάδα και τις χώρες της Παρευξείνιας ζώνης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων και Βουλευτής της Κρατικής Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ιβάν Σαββίδης κάλεσε για άλλη μια φορά τη νεολαία και τον Ελληνισμό της Διασποράς να στηρίξει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ελπίζουμε είπε "εσείς οι νέοι, να μην επαναλάβετε τα λάθη που κάναμε και κάνουμε εμείς. Σας κάλεσα εδώ για να αντλήσετε αλλά και να δώσετε δύναμη, να σκεφθείτε και να πράξετε με συνέπεια".

"Το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης, αποτελούν επί αιώνες σημείο αναφοράς αλλά και πνευματικής στήριξης για όλους τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Η Ευλογία Του μας δίνει δύναμη και πίστη. Οφείλουμε να αναδείξουμε το ρόλο Του και να Το στηρίξουμε με κάθε μέσο."
"Σας προσκαλώ από σήμερα κιόλας να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί την Πατριαρχική Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία στην Κωνσταντινούπολη στην έδρα του Οικουμενικού Θρόνου."

Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με επιφωνήματα χαράς και χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους. Επισημαίνεται ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια με δαπάνες του Ομογενή Βουλευτή εκατοντάδες προσκυνητές από τις χώρες της Παρευξείνιας ζώνης, επισκέπτονται το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

                                                                                                      Θράσος Ευτυχίδης