Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή Ιβάν Σαββίδη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για το Ίδρυμα "Παναγία Σουμελά".

Ροστόβ 06 Οκτωβρίου 2010 
Επιστολή προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο σχετικά με το Ίδρυμα "Παναγία Σουμελά", απέστειλε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων και Βουλευτής της Κρατικής Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ιβάν Σαββίδης.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

"
  Μακαριώτατε,

  Ασπάζομαι την δεξιάν Σας. Διαβιβάζω τα σέβη εμού προσωπικά και της εν Παρευξείνια ζώνη ομογένειας.

  Οφείλω να θέσω υπόψιν σας την προσωπική μου άποψη, σχετικά με δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν στον τύπο της Ελλάδος αναφορικά με το Ίδρυμα Παναγία Σουμελά.

  Το Ίδρυμα Παναγία Σουμελά, αποτελεί κύριο σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον Ποντιακό Ελληνισμό, καταξιωμένο στη συνείδηση των Ποντίων για το εθνικό, κοινωνικό και θρησκευτικό έργο που έχει προσφέρει και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα Διοικητικά Συμβούλια που το έχουν υπηρετήσει από συστάσεως του μέχρι και σήμερα.

  Τα επιμέρους νομικά και εκκλησιαστικά θέματα, αφορούν την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και τα αρμόδια νομικά όργανα του κράτους, που απολαμβάνουν του πλήρους σεβασμού και εμπιστοσύνης μας.

  Θεωρούμε επομένως, ότι οι όποιες παρεμβάσεις δεν μπορούν στη δεδομένη στιγμή να συμβάλλουν  στην ενότητα του Ποντιακού χώρου αλλά και στην φήμη του Ιερού Ιδρύματος.

  Βεβαιούμαι Υμάς, για τον απόλυτο σεβασμό και εμπιστοσύνη στην κρίση Σας και σας καλούμε να πράξετε το καλύτερο δυνατό δια την συνέχιση της λαμπρής Ιστορίας του Ιδρύματος. Διαβεβαιούμαι Υμάς δια την απόλυτην στήριξην των αποφάσεων Σας.

                                                                   Διατελούμε,
                                            μετ’ αφοσιώσεως και βαθυτάτου Σεβασμού


                                               
                                                  Ιβάν Ιγνατίου Σαββίδης
                            Πρόεδρος Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων
                                                Βουλευτής της Κρατικής Δούμα της Ρ.Ο.