Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Εκδήλωση και έκθεση στο ΥΠΕΞ για τα 70 χρόνια από την κήρυξη πολέμου εναντίον της χώρας μας από τις δυνάμεις του άξονα.

Την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, ώρα 12 μ.μ., στο ισόγειο του κτηρίου του Υπουργείου Εξωτερικών επί της οδού Ακαδημίας 1, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση της Υπηρεσίας του Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου, που διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από τη θλιβερή επέτειο κήρυξης του πολέμου εναντίον της χώρας μας από τις δυνάμεις του Άξονα.

Η Ελλάδα έγραψε επικές σελίδες ηρωισμού στα πεδία των μαχών, επηρεάζοντας αποφασιστικά με την Αντίστασή της την τελική έκβαση του πολέμου. Η ιστορική φράση του W. Churchill «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» είναι ο τίτλος της ταινίας που θα προβληθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την οποία παρήγαγε η Υπηρεσία Διπλωματικού Αρχείου με ιστορικά ντοκουμέντα από το Κινηματογραφικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών. Η ταινία φέρει αγγλικούς υποτίτλους και περιλαμβάνει σπάνια στιγμιότυπα, μεταξύ των οποίων και η τελετή έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Στη συνέχεια, θα εγκαινιασθεί στο ίδιο χώρο φωτογραφική έκθεση, καθώς και έκθεση ντοκουμέντων, ενθυμημάτων και λοιπών ιστορικών αντικειμένων σχετικών με την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 11 π.μ. έως 1 μ.μ.