Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Αλεξάνδρα Προτσένκο Πιτσατζή "δε θα σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε"

Μαριούπολη 30 Σεπτεμβρίου 2010 
Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας κα Αλεξάνδρα Προτσένκο Πιτσατζή δηλώνει αποφασισμένη να εντείνει τις κινητοποιήσεις της Ομογένειας.
"Αν δεν υπάρξει ανάκληση της Γενικής Προξένου σε ένα μήνα θα επαναλάβουμε τον αποκλεισμό του Προξενείου, όχι συμβολικά, με 300 εκπροσώπους των Ελληνικών Κοινοτήτων, αλλά μαζικά με συμμετοχή χιλιάδων ομογενών". 
"Οι ενέργειές μας, σε καμία περίπτωση δεν στρέφονται εναντίον της Ελλάδος που αποτελεί την ιστορική μας πατρίδα, αλλά αποτελούν την έκφραση της αγανάκτησής μας για τη συμπεριφορά και τις πρακτικές μιας συγκεκριμένης διπλωματικής υπαλλήλου που δυστυχώς για εμάς, ασκεί τα καθήκοντα της Γενικής Προξένου εδώ στη Μαριούπολη".
«Για την κ. Μαλλή έχουν γραφτεί τόμοι αναφορών, καταγγελιών, επερωτήσεων στη Βουλή, γι' αυτό και δεν πρόκειται άλλο να ανεχόμαστε την προσβλητική της συμπεριφορά, που αντιμετωπίζει όλες τις γυναίκες, από φοιτήτριες έως και 65 ετών, ως εκδιδόμενες και τους άνδρες ως λαθρομετανάστες», είπαν διαδηλωτές, που ζήτησαν την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.
Επισημαίνεται ότι την προχθεσινή διαδήλωση κάλυψαν με ανταποκρίσεις τους όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της Ουκρανίας.