Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Συναγερμός στο Διαβατό Ημαθίας για συγκέντρωση ακροδεξιών

Συνεχίζεται η αναστάτωση στη μικρή κοινωνία του Διαβατού Ημαθίας μετά την αιματηρή επίθεση με μαχαίρια Αλβανών σε βάρος ανήλικων Ελληνόπουλων, που έγινε πριν από 10 μέρες.

Ενώ οι αρχές και οι ψυχραιμότεροι προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα συνιστώντας ψυχραιμία, η Χρυσή Αυγή επιχειρεί με προκλητικό τρόπο να εκμεταλλευτεί το γεγονός δυναμιτίζοντας το κλίμα. Ετσι έχει αναγγείλει συγκέντρωση "Ενάντια στην εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών" στο χωριό το απόγευμα του Σαββάτου και το βράδυ της ίδιας μέρας διαδήλωση στη Βέροια.

"Ευτυχώς οι τρεις τραυματίες διέφυγαν τον κίνδυνο και η κατάστασή τους εξελίσσεται ικανοποιητικά. Η κοινωνία μας συγκλονίστηκε, αλλά τώρα πρέπει να πέσουν οι τόνοι, να χαμηλώσουν οι φωνές και να σταματήσουν οι εντάσεις", λέει στο "Εθνος" ο δήμαρχος Αποστόλου Παύλου, Απόστολος Νεστορόπουλος.

Προχθές το βράδυ έγινε ανοιχτή συνέλευση γονιών και παιδιών, με την παρουσία ψυχολόγου από την οποία προέκυψε ότι το Διαβατό θέλει να κλείσει το θέμα.

Εν τω μεταξύ, ξεπέρασε τον κίνδυνο και βγήκε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας ο 17χρονος μαθητής, Βασίλης Βουλγαρόπουλος, που έφερε διαμπερές τραύμα με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα. Αριστούχος απόφοιτος της Β' λυκείου ο Βασίλης είναι ο μαθητής που θα βραβευτεί από το Ιδρυμα "Παναγία Σουμελά" τον Δεκαπενταύγουστο με την υποτροφία που δίνει το Ιδρυμα κάθε χρόνο, στη μνήμη των 21 μαθητών του λυκείου Μακροχωρίου που έχασαν τη ζωή τους στο φοβερό τροχαίο των Τεμπών, τον Απρίλιο του 2003.

Οι γιατροί θα επιτρέψουν στον 17χρονο να μεταβεί στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο, αλλά θα μπει στην εκκλησία λίγο πριν από τη βράβευσή του, καθώς δεν αντέχει ακόμη την ταλαιπωρία. Στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424 εξακολουθεί να νοσηλεύεται και ένας 19χρονος στρατιώτης, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε στη συμπλοκή, ενώ ένας 15χρονος νοσηλεύεται στη Βέροια με τραύμα στον λαιμό.

Η αστυνομία συνέλαβε πέντε Αλβανούς, από τους οποίους, οι τρεις μετά την απολογία τους προφυλακίστηκαν. Σημειώνεται ότι σε βάρος των δύο -που ήταν αδέρφια- εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Βέροιας από το 2001 για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και επιπλέον για τον έναν από αυτούς καταδικαστική απόφαση για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πηγή: Έθνος