Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Συνάντηση Ιβάν Σαββίδη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

   "Σημαντικό Ιστορικό Γεγονός" ονόμασε την τέλεση Θείας Λειτουργίας στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Βουλευτή της Ρωσικής Κρατικής Δούμα και Πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων κ. Ιβάν Σαββίδη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 2 Αυγούστου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.
   Στις 15 Αυγούστου 2010, είναι η πρώτη φορά που θα τελεσθεί Πατριαρχική Λειτουργία στη Μονή από την ίδρυσή της το 386. Στη Λειτουργία Προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου θα συνλειτουργήσουν, ο Βικάριος της επαρχίας της Μόσχας, πατήρ Τίχον και ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος.
   Απευθυνόμενος στον Πατριάρχη, ο Ιβάν Σαββίδης τόνισε ότι δεκάδες χιλιάδες πιστών ελπίζουν να βρεθούν έστω για μία φορά στη ζωή τους στον Ιερό για όλους τους Ορθοδόξους χώρο του Μοναστηριού της Παναγίας Σουμελά. "Είμαι ευτυχισμένος, γιατί με άλλους προσκυνητές από διάφορες χώρες του κόσμου, θα μπορέσω να παρακολουθήσω την Πατριαρχική Λειτουργία με συμμετοχή και εκπροσώπων της Ρωσικής και Ελληνικής Εκκλησίας. Είναι συμβολικό, ότι ειδικά αυτή η Λειτουργία, η οποία θα αποτελέσει γεγονός σταθμό στην πνευματική ένωση όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών, πραγματοποιείται στον Ιερό χώρο του Μοναστηριού της Παναγίας Σουμελά" είπε σχετικά.