Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Οδηγίες προς τους προσκυνητές

Οδηγίες προς τους προσκυνητές που θα συμμετάσχουν στο Προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά εξέδωσε το Γραφείο του Συντονιστή ΣΑΕ Ε΄ Περιφέρειας κ. Ιβάν Σαββίδη.

Για την αποφυγή οποιονδήποτε ανεπιθύμητων επεισοδίων θα πρέπει να ακολουθηθούν οι παρακάτω οδηγίες:
1. Λόγω του ότι το Προσκύνημα συμπίπτει με τον ιερό για τους Μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού, θα πρέπει να αποφεύγετε η κατανάλωση φαγητού και ποτών, το κάπνισμα, οι δυνατές ομιλίες καθώς και αστεία και γέλια, σε μέρη όπου υπάρχει ντόπιος πληθυσμός.
2. Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα ήθη και τις παραδόσεις, να μην επιδειχθεί αλαζονεία η προσπάθεια μείωσης της τοπικής κουλτούρας και των κατοίκων, η σύγκριση με τον τρόπο ζωής του.
3. Δεν επιτρέπονται οι υβριστικές (προσβλητικές) εκφράσεις για την ηγεσία της χώρας, η μείωση της αξιοπρέπειας των ντόπιων κατοίκων, τα εθνικιστικά συνθήματα.
4. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι στην Τουρκία θεωρείται σοβαρή παρανομία ο υβρισμός του Τουρκικού Έθνους και της Εθνικής Σημαίας, καθώς και το σχίσιμο ή πέταγμα του εθνικού νομίσματος.
5. Δεν επιτρέπεται η εμφάνιση σε δημόσια μέρη προσκυνητών υπό την επίρρεια αλκοόλ, καθώς και η κατανάλωση οινοπνευματοδών σε μέρη που δεν ενδείκνυνται γι αυτό το σκοπό.
6. Θα πρέπει να αποφεύγουμε τη αποδοχή οινοπνευματοδών, αναψυκτικών και τσιγάρων που τυχόν μας προσφερθούν από αγνώστους.
7. Οποιαδήποτε περίπτωση απρόβλεπτης καταστάσεως, σύλληψης από τις τοπικές αρχές, απειλής από τρίτους, οδικού ατυχήματος κλπ. θα πρέπει άμεσα να αναφέρεται στους υπεύθυνους των ομάδων.
8. Απαγορεύεται να απομακρύνεστε από την ομάδα σας, χωρίς την άδεια του υπεύθυνου.
9. Δεν χρειάζεται να μπείτε σε διαδικασία συνομιλίας με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, να αποφύγετε την υπογραφή οποιουδήποτε πρωτοκόλλου ή άλλου εγγράφου σε ξένη γλώσσα εν απουσία των υπευθύνων της νομικής κάλυψης ή προξενικής αρχής.
10. Για τη διευκόλυνσή σας, προτείνεται στο προσκύνημα να έχεται μαζί σας Ομπρέλλα ή καπέλλο, αναπαυτικά παπούτσια και νερό.